Met opa Henk door Deventer (2021)


door H.J. van Baalen
Image

Opa Henk en oma Sheila hebben twee kleinkinderen: Daley (James) en Dean (William). De jongens komen vaak bij opa en oma. Ze wonen ook in Deventer. Ze zitten op de Montessorischool. Opa Henk weet veel van Deventer, hij heeft er heel veel boeken over geschreven. Hij vind het altijd leuk Daley en Dean te vertellen over de geschiedenis van hun stad.

Ben jij wel eens in museum De Waag geweest? Hoe komt de Waag aan die naam? En waarom hangt die ketel met kogelgaten daar bij de ingang?
In een zaal van het museum zie je een dakpan met een rat. Die komt van het Rattenhuis op de Brink. Dat is een mooi verhaal. Je kunt het allemaal in dit boek lezen.
Ook zijn de jongens in het nieuwe Speelgoedmuseum geweest met opa. Je moet daar maar gauw heengaan. Het is heel leuk en interessant. Je ziet een foto hiervan in dit boek.
Ken jij de speeltijd Woeste Willem bij de spoorbrug? Je leest in dit boek waarom die zo heet. Ook wordt er verteld waarom die ene toren van de Bergkerk hoger is dan de andere. Vind je het Vogeleiland met die grote kooi ook zo leuk? En welke dieren zie je in de gekleurde stenen? Wil je meer weten over de Ulebelt, De IJskelder van Huis Nieuwe Rande in Diepenveen en de bunkers van "kasteel" De Haere? Je kunt het in dit boek lezen!
Ook leer je waarom we in ons land Kerstmis en Pasen vieren.

Wanneer je klein bent, kun je met mama en papa, of opa en oma de mooiste foto's bekijken. Zij vertellen je meer over die plaatsjes. Als je wat groter bent, wordt je misschein wel voorgelezen en vertellen papa of mama of oma of opa er wat bij. Wanneer je zelf al kunt lezen, kan je ook andere kinderen erover vertellen. Die zeggen dan vast tegen je dat jij heel knap bent! Jij weet zo veel!

Terug naar het overzicht (of lijstweergave)