Webdesign: Eric A. Slim

N.V. Bergkwartier

Deventer is een prachtige, oude Hanzestad met een aantal karakteristieke stadslocaties en fraaie stadsgezichten. Op de vele terrasjes die de Brink -het grootste open stadsplein van Nederland- rijk is, is het vooral 's zomers goed toeven. De Boekenmarkt, 'Deventer op Stelten', Het Dickens Festival rond Kerst, het festival 'Op den Berghe'; Deventer is het sfeervolle decor voor een groot aanbod fantastische evenementen. En dat decor is echt bijzonder, want Deventer heeft veel te bieden. Het sfeervolle Bergkwartier, het Grote Kerkhof aan de voet van de Grote Of Lebuïnus Kerk, het Noordenbergkwartier rond het klooster en de Raambuurt, het eerste 'industriegebied' in Deventer; overal in deze delen van de oude stad zijn adembenemende panden te vinden met een rijke historie die vaak al eeuwen oud is.

Henk J. van Baalen was commissaris van de N.V. Bergkwartier, Maatschappij tot Stadsherstel. De N.V Bergkwartier zorgt ervoor dat oude panden in Deventer in al hun oorspronkelijke luister worden hersteld om daarmee een belangrijk deel van de Deventer historie te bewaren. De organisatie voert restauraties uit een beheert vervolgens de verhuur van de panden als woon- en werkruimte. Als 'Maatschappij tot Stadsherstel' denken we graag mee over de toekomstige ontwikkelingen in de stad, om Deventer nog aantrekkelijker te maken. De N.V. Bergkwartier heeft zowel particuliere als zakelijke aandeelhouders.

Op de website www.nvbergkwartier.nl vertellen we graag wat meer over NV Bergkwartier. U kunt er lezen over de geschiedenis, de organisatie, aankopen en lopende en geplande restauratieprojecten. Ook kunt u zich via de site inschrijven als woningzoekende, of als huurder onderhoudszaken melden bij de organisatie. Wilt u ook mede-eigenaar worden van het Bergkwartier of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de NV Bergkwartier.

N.V. Bergkwartier
Bergstraat 53
7411 ES Deventer
Telefoon (0570) 600 282
Fax (0570) 600 248
Email: info@nvbergkwartier.nl