Webdesign: Eric A. Slim

Trouwambtenaar

Ik voltrek al vele jaren met heel veel plezier huwelijken en partnerschapsregistraties. Het sluiten van huwelijken is natuurlijk heel bijzonder om te mogen doen. Geen bruidspaar en geen locatie is hetzelfde. Eerst nodig ik het bruidspaar bij mij thuis uit om onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar kennis te maken. Als ik dan meer van hen weet en hoe zij elkaar ontmoet hebben, vindt enkele dagen of weken later de huwelijksvoltrekking plaats waarbij ik tracht het paar met een glimlach en soms met een traan van ontroering in de echt te verbinden. Indien mogelijk giet ik een romantisch sausje over het gebeuren heen.

Soms zijn de bruidsparen heel jong en soms best oud. Zie de foto hiernaast. Deze zijn er wel erg vroeg bij. Allebei zes jaar en dan elkaar het ja-woord geven. Jill Niehaus en Yordi Vermeulen, leerlingen van basisschool De Windroos, zijn echter helemaal zeker van hun zaak en zeggen volmondig ja tegen mij als ambtenaar van de burgerlijke stand. De kinderen treden met elkaar in het huwelijk in verband met een project op school over trouwen. De voltrekking van het jeugdelijk huwelijk liep overigens wel enige vertraging op. Yordi, mogelijk toch bevangen door zenuwen, moest nodig naar het toilet toen hij voor mij als ambtenaar stond.

Heel bijzonder was het eerste huwelijk dat ik in 2012 mocht sluiten in de muziekkoepel Nering Bögel in het Deventer Worpplantsoen.

Wie weet: tot ziens.

Voor afspraken en prijzen kunt u mij bellen op telefoonnummer 0570-611433 of 06-47966726.